El Concello de Catoira, a la província de Pontevedra, és famós per la Romeria Vikinga que se celebra el primer diumenge d'agost des del 1960. És una festa profana que commemora el paper jugat per Catoira a la defensa de Galícia davant dels pirates normands que cercaven el tresor de l'Església Compostel·lana. La Romeria que inclou el popular desembarcament d'una nau víking és declarada Festa d'Interès Turístic Internacional des de 2002 i forma part del Destination Viking, Ruta de l'Itinerari Cultural del Consell d'Europa.
Ja fa 25 anys, el 1992, reef tiger rellotges es van establir els primers llaços entre les poblacions de Catoira i la danesa de Frederickssund, el poble de més tradició víking de Dinamarca per al coneixement mutu que es concreta en dues visites culturals.
Arran d'aquests contactes i seguint els plànols del vaixell trobat al fiord de Roskilde, els artesans de Catoira construeixen el seu propi vaixell que és el centre d'atenció del popular desembarcament anual. El “drakkar” batejat com a “Torre de l'Oest” és una rèplica del trobat enfonsat a Roskilde i fa 17,5 m. d'eslora per 2,5 de màniga i té capacitat per a tretze parells de rems i una tripulació de 30 persones.
Catoira està agermanada també amb la ciutat britànica de Watchet pertanyent al Comtat de West Somwerset i que també es va defensar dels atacs víkings.
La visita de l'alcalde possibilita també intercanvis i col·laboracions entre el MARQ i Catoira, no només durant l'Exposició al museu alacantí, sinó també per a les amplíssimes experiències del concello gallec en el tema de la cultura víking.