Rupestre rep més de 2.400 visitants el seu primer cap de setmana al MARQ

 

 

L'aposta expositiva del MARQ per al segon semestre del 2018 no ha pogut gaudir de millor benvinguda. Rupestre. Els Primers Santuaris ha rebut la visita de 2.441 persones durant el primer cap de setmana d'exhibició, unes jornades de portes obertes amb què el Museu ha volgut acostar a tots els alacantins i visitants els calcs, les imatges i les sensacions que s'experimenten en endinsar-se als abrics d'Art Rupestre. Una exposició que commemora el vintè aniversari de la inclusió per part de la UNESCO de l'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani de la Península Ibèrica a la seva prestigiosa llista de Patrimoni Mundial.

Més de 250 peces procedents de 19 museus espanyols disposades en una cuidada escenografia que ens condueix, en un ambient tènue, inquietant i de gran rigor científic, des de la recreació de la Cova d'Altamira, a la primera sala, passant per l'Art Macroesquemàtic alacantí del Santuari de Pla de Petracos a la segona sala, fins a les expressions neolítiques de l'Art Llevantino i Esquemàtic, de gran riquesa a la província d'Alacant, i evocades a la tercera sala. En aquesta darrera estada, la mostra culmina amb l'al·lusió a la gran influència de l'art prehistòric a l'art contemporani, una fusió que trobem a l'obra de l'artista mallorquí Miquel Barceló. El documental sobre el seu peculiar procés de creació i el quadre Il pittore a Bologna (1983) són, sens dubte, un atractiu colofó final a aquest passeig per la Prehistòria.     

Rupestre. Els primers Santuaris és una mostra accessible, pensada i estructurada perquè pugui ser gaudida per tots i compta amb multitud de recursos didàctics per a accessibilitat, ja que el MARQ té entre els seus objectius prioritaris impulsar els processos de normalització i integració de les persones amb alguna discapacitat per garantir el accés universal al Patrimoni Arqueològic.

VA