L'exposició 'Rupestre. Els primers santuaris', exhibida pel MARQ el 2018, rebrà aquesta tarda el prestigiós premi German Design Award per la contribució pionera de la seva projecte arquitectònic al panorama expositiu internacional.
El Museu Angewandte Kunst de Frankfurt acollirà la cerimònia de lliurament d'aquests guardons que són una referència mundial al món del disseny. Es tracta d'un reconeixement nou per a la proposta dissenyada pel director de l'àrea d'Arquitectura de la Diputació d'Alacant, Rafael Pérez, i per l'arquitecte Àngel Rocamora, l'èxit de públic del qual queda reflectit en les més de 85.000 visites que va rebre en sis mesos.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha felicitat els guanyadors "que amb la seva proposta innovadora han aconseguit el reconeixement que mereix el MARQ, un museu cada cop més present en certàmens internacionals, com el d'aquesta prestigiosa institució, per l'alta qualitat expositiva assolida".
El jurat d'aquests prestigiosos guardons, que se centren en els èxits excel·lents dels diferents camps del disseny i la comunicació, ha destacat l'original i envoltant aposta de 'Rupestre', especialment l'estructura del sostre poligonal en forma de cova d'una de les sales.
El discurs expositiu se centrava en els vestigis pictòrics, plasmats sobre la roca fa més de 10.000 anys, mitjançant un projecte de museografia que s'estenia per les tres sales d'exposicions temporals del MARQ i convidava els visitants a un viatge en el temps. L'objectiu era ressaltar les pintures rupestres i explicar-ne l'origen, la interpretació i el context, amb la peculiaritat de no tenir objectes tangibles. Des d'un passeig per la Cova d'Altamira, referent universal de l'art paleolític, fins a la contemplació de l'art contemporani del llorquí Miquel Barceló, passant per l'art macroesquemàtic de l'alacantí Santuari del Pla de Petracos a Castell de Castells.