El MARQ organitza unes jornades científiques hispà-luses sobre la cultura castrenya del nord-oest peninsular

El Museu Arqueològic d'Alacant ha organitzat unes jornades de conferències al voltant de l'exposició internacional “El Guerrer Atlàntic. Símbols de poder?” que s'exhibeix a la Biblioteca del Museu fins al 16 d'octubre. Destacats especialistes i investigadors participaran el dijous 22 de setembre en aquesta proposta sobre la cultura de Castro.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, inaugurarà el programa de ponències al costat del director general de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura de Portugal, Joâo Carlos dos Santos. “En aquesta jornada es donaran les claus per entendre la singularitat i importància de l''El Guerrero Atlántico' i serà a més una oportunitat per aprofundir en aquesta mostra única, de gran valor i atractiu, que s'exhibeix per primera vegada al MARQ amb peces que formen part del tresor de Portugal”, ha explicat la responsable provincial.

A l'exposició es poden contemplar tres de les peces més rellevants de la cultura castrenya del nord de Portugal. Les extraordinàries escultures en granit del Guerrer de Lezenho i del Verroc d'Olival dos Berrôes i, especialment, el Torcs d'or de Vilas Boas, considerat una de les obres cimera de l'orfebreria protohistòrica peninsular. Les tres peces compten amb la consideració de Tresor Nacional de Portugal i s'exhibeixen per primer cop a Alacant.

Entre els investigadors convidats a les jornades es troben Thomas Schattner de l'Institut Arqueològic Alemany de Lisboa, Armant Coelho de la Universitat de Porto, Virgili Correia del Museu de Conimbriga i Ferran Quesada de la Universitat Autònoma de Madrid. A més, a aquest elenc s'uniran ponents de la talla de António Carvalho, director del Museu Nacional d'Arqueologia de Portugal, i el citat Joâo Carlos dos Santos.  

 

VA