El MARQ organitza dues visites teatralitzades en llengua de signes a l'exposició “El Tresor dels Bàrbars”

La mostra internacional afronta els seus últims dies al museu alacantí

21-10-12.- La mostra internacional El Tresor dels Bàrbars afronta els seus darrers dies al Museu Arqueològic Provincial d'Alacant, on romandrà exposada fins el proper diumenge 28 d'octubre. Des que va obrir les portes a finals del mes de març passat, més de 56.000 persones han visitat al MARQ aquesta col·lecció inèdita, que recull els inicis de la decadència de l'Imperi Romà a les fronteres germanes, així com diversos aspectes de la vida quotidiana dels qui habitaven aquests territoris (segle III dC).

La mostra internacional afronta els seus últims dies al museu alacantí Amb motiu del comiat d'aquesta exposició, el centre alacantí ha organitzat dues visites teatralitzades en llengua de signes que permetran a les persones amb discapacitat auditiva conèixer la mostra i gaudir de les peces. Aquestes sessions, que són gratuïtes (prèvia inscripció) i que tindran una hora de durada, es duran a terme. dissabte 27 d'octubre a les 17.30 hores i el diumenge 28 d'octubre a les 12.30 hores.

El Departament de Didàctica del MARQ ha desenvolupat aquesta iniciativa en col·laboració amb l´Associació de Persones Sordes de L´Alacanti -APESOA- amb l´objectiu de millorar la qualitat de vida i afavorir l'autonomia i la integració de les persones amb discapacitat en els diferents àmbits socials.

Més de 600 peces rescatades sota les aigües del riu Rin i procedents del Museu Històric del Palatinat, situat a la ciutat alemanya d'Espira, componen l'exposició “El Tresor dels Bàrbars”, que es presenta per primera vegada a Espanya. El Tresor de Neupotz, un dels majors conjunts de metall d'època romana de tot Europa, és un dels principals atractius d'aquesta exposició, on també s'exhibeix el famós mirall amb el relleu de la deessa Minerva, dues copes de plata de gran valor, fragmentades amb una destral, o els tresors de Hagenbach i Lingenfeld, igualment rescatats de les aigües germanes.

Així mateix, la mostra compta amb diversos àmbits temàtics que ajuden el públic a gaudir d'un recorregut únic per l'Imperi Romà. La reconstrucció d'espais com el Altar d'Augsburg, les carrers d'un mercat romà o un temple del sud de França són alguns dels recursos museogràfics que permeten al visitant sumir-se en el context històric del tresor.

VA