JACIMENTS

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, set de l'eiusmod tempor incididunt ut labore et dolor magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, qui nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Dueu un irure dolor in reprehenderit in voluptate velit aquest cillum dolor eu fugiat nulla pariatur. Exceptor sint occaecat cupidat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

TOSSAL DE MANISES


És un dels jaciments arqueològics més importants de la Comunitat Valenciana, una de les seves poques ciutats romanes conegudes amb profunditat, i és declarat Monument Historicoartístic el 1961. Actualment conserva íntegra tota la superfície urbana (al voltant de 25.000 m2), encotillada per una muralla el perímetre de la qual fa uns 600 metres aproximadament.

Els orígens de l'assentament al turó es remunten, pels materials trobats, a finals del segle V o inicis del segle IV aC encara que coneguem poc aquesta primera fase d'ocupació, vinculada dubtosament només a escassos vestigis arquitectònics. a l'últim terç del segle III aC, moment en què es data la construcció d'una potent fortificació que envolta per complet el jaciment, dotada de torres i, en alguns trams, un antemural, que modificarà per sempre la faç del jaciment, determinant les construccions posteriors i fixant el perímetre de la ciutat posterior.


TOSSAL DE MANISES

El Tossal de Manises és el solar de la ciutat romana de Lucentum, l'antiga Alacant, desenvolupada amb probabilitat a partir d'un assentament ibèric situat al cim...

HORARI D'HIVERN

DE DIMARTS A DIVENDRES: 12:00h 

DISSABTES: 12:00 hi 16:00 h 

DIUMENGE I FESTIUS: 12:00h 

DE DIMARTS A DISSABTE
De 10:00h a 14:00h 
De 15:30 ha 17:30 h

DIUMENGE I FESTIUS
De 10.00 a 14.00 h

DILLUNS TANCAT

> Ús de calçat còmode i gorra/barret.

> Se suggereix proveir-se d'ampolla d'aigua i de protecció solar.

ILLETA


Actualment, la Illeta dels Banyets és un promontori estret i llarg amb una superfície de 10.000 m², dels quals aproximadament 4.000 m² conformen el jaciment arqueològic, tenint el punt més alt a 7,8 m sobre el nivell del mar. Es troba en període de consolidació de les estructures constructives trobades a les excavacions i de museïtzació amb l'objectiu que pugui ser visitat.

Tot i la seva extensió reduïda, aquest jaciment és d'una gran importància per la seva àmplia seqüència cultural, ja que s'hi han identificat restes de l'Edat del Bronze, previs a les que conformen un assentament ibèric i els que queden d'una vil·la romana , a més de la presència de materials islàmics que ens parlen d'una ocupació, de caràcter esporàdic, a l'Època Medieval. la Illeta dels Banyets va ser un important port comercial, des del qual es dominaven tant les vies marítimes com les de penetració cap a l'interior.


ILLETA DELS BANYETS

La Illeta dels Banyets és un dels jaciments arqueològics alacantins coneguts i excavats des de fa més temps. Es troba situada al terme municipal de Campello...

HORARI D'HIVERN

DE DIMARTS A DIVENDRES: 12:00h 

DISSABTES: 12:00 hi 16:00 h 

DIUMENGE I FESTIUS: 12:00h 

DE DIMARTS A DISSABTE
De 10:00h a 14:00h 
De 15:30 ha 17:30 h

DIUMENGE I FESTIUS
De 10.00 a 14.00 h

DILLUNS TANCAT

> Ús de calçat còmode i gorra/barret.

> Se suggereix proveir-se d'ampolla d'aigua i de protecció solar.

PLA DE PETRACS


El jaciment de Pla de Petracos pren el nom de la partida on es troba. Es tracta d'un conjunt d'abrics i una cova ubicada al marge esquerre del Barranc de Malafí, dins un marc geogràfic que queda delimitat pel mar i les serres d´Aitana, Mariola i Benicadell. El seu accés es realitza a través d´una pista rodada que partint del Km. 7 de la carretera de Benichembla a Castells de Castells, comunica la partida on es troba el jaciment amb el Terme de la Vall d'Ebo. 485 m sobre el nivell del mar.

Descobert el 1980, queda compost per vuit abrics, cinc dels quals presenten motius pintats en un vermell intens perfectament visibles. D'aquests, quatre, que resulten propers entre si, conserven representacions adscrites a l'anomenat Art Macroesquemàtic, manifestació vinculada al Neolític més antic, i un altre en conserva part d'una representació d'Art Llevantino, manifestació cronològicament posterior a les pròpies d'Art Macroesquemàtic.


PLA DE PETRACS

El Santuari del Pla de Petracos constitueix un dels exemples més destacats a tot Europa d'Art Macroesquemàtic i està declarat com a Bé d'Interès Cultural i Patrimoni de la Humanitat...

HORARI D'HIVERN

DE DILLUNS A DIVENDRES
Només visites concertades al tel: 965 518 067

DIVENDRES I DISSABTE
De 11:00 ha 13:00 hi de 17:00 a 18:00 h 

DIUMENGE
TANCAT 

> Ús de calçat còmode i gorra/barret.

> Se suggereix proveir-se d'ampolla d'aigua i de protecció solar.

COVA DE L'OR


Els elements materials trobats a la cavitat de Beniarrés testimonien la importància de l'ocupació al Neolític Antic (5500-5000 aC), quan la cova va constituir un lloc idoni per a l'habitació. D'aquesta època són les acumulacions de llavors de blat i ordi, pròpies d'antics cultius, la primera pràctica dels quals remet al Pròxim Orient. L'observació d'alguna inhumació, la qualitat dels materials i l'abundància de cereal torrefactat per emmagatzemar-los assenyalen la cavitat i el seu entorn immediat com un lloc especial on podrien haver-se realitzat cerimònies i ritus.

D'aquesta etapa són les ceràmiques impreses amb petxina (impressió cardial), destacant aquelles que presenten en la seva decoració figures humanes amb els braços alçats, soles en posició d'orant, o en grup evocant una dansa. El simbolisme d'aquesta terrisseria es defineix dins del vessant moble de l'Art Macroesquemàtic, la qual cosa vincula la cavitat amb els santuaris d'Art Rupestre d'aquesta cronologia, com la Sarga (Alcoi) o el Pla de Petracos (Castell de Castells), i poden haver-hi participat a la Cova de l'Or d'algun tipus de cicle ritual vinculat a aquests enclavaments de reunió i trobada.


COVA DE L'OR

La Cova de l'Or de Beniarrés s'obre a 675 m sobre el nivell del mar al vessant meridional del conjunt de relleus que conformen la serra del Benicadell. Recull al seu interior un jaciment arqueològic d'enorme importància per al coneixement i la investigació del Neolític de la façana mediterrània de la Península Ibèrica...

HORARI D'HIVERN

DISSABTE I DIUMENGE
De 9:00h a 14:00h 
Sortides a la cova, dissabte i diumenge: 09:00 hi 11:30 h

> Ús de calçat còmode i gorra/barret.

> Se suggereix proveir-se d'ampolla d'aigua i de protecció solar.

  VENDA D'ENTRADES

Obertura de nova temporada al març de 2025

>> VISITA GUIADA


ORGANITZA LA TEVA VISITA

TOT L'ENTORN MARQ