Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/clients/client3/web22/web/ver_noticia.php on line 14
MARQ - El MARQ descobreix un atuell intacte de més de 5.000 anys a Pedreguer

MARQ Alicante utiliza cookies propias y de terceros para mejorar su experiencia de navegación
y realizar tareas de analítica. Si continúa navegando, entendemos que acepta nuestra política de calidad y de cookies.

Cerrar este mensaje












noticias

 

El MARQ descobreix un atuell intacte de més de 5.000 anys a Pedreguer

Descobriment en la cova del Randero - 11 de Septiembre de 2015

 

   L'equip arqueològic del MARQ ha descobert en la cova del Randero de Pedreguer un atuell d'uns 5.000 anys d'antiguitat, de grans dimensions i en perfecte estat de conservació. El president de la Diputació d'Alacant, César Sánchez, ha examinat in situ la troballa que, per les seues característiques, es considera fonamental per a l'obtenció de dades sobre el IV mil·lenni a. C. en la façana mediterrània.

  Durant la visita al jaciment, Sánchez ha estat acompanyat de l'alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús, el diputat de Cultura i Educació, César Augusto Asencio, i el regidor de Cultura de Pedreguer, Blai Josep Server. Sánchez ha destacat la importància d'aquesta excepcional troballa per a la província i ha animat a seguir treballant en aquesta línia per a realçar el nostre patrimoni històric i conéixer les civilitzacions que han passat per aquí.

   Els treballs, dirigits a tres bandes pel director d'Exposicions del MARQ, Jorge Soler, i les també arqueòlogues del museu Consuelo Roca de Togoresi Olga Gómez, estan centrats ara a extraure amb totes les garanties de conservació i investigació aquest recipient, que és el primer d'aquesta grandària -70 centímetres d'alçària per 50 de diàmetre en la boca- que s'ha descobert sencer a l'interior d'una cova.

    El vas trobat estava soterrat en una fossa que es va fer ex professo, i la proximitat d'un forat de pal fa pensar en una àrea d'habitació humana. La investigació, orientada a la delimitació funcional dels diferents espais que integren la cova, ha descobert diverses estances: un àmbit principal o sala d'entrada on es protegia el bestiar; una galeria central que, per les restes trobades, podria haver-se dedicat a la cria d'animals, i un espai més amagat, o sala interior, reservat als humans.

      Segons les anàlisis del mantell estalagmític, l'equip arqueològic ha determinat que aquesta última estança on convivien les persones va quedar inaccessible durant l'Edat del Bronze. L'estiu passat van aconseguir obrir l'accés i comprovar-ne l'ordenació, el bon estat de l'estratigrafia i l'adequació del registre material amb la temporalitat neolítica.

   El president del Govern provincial ha destacat que durant la campanya d'enguany, que arriba a la novena edició i finalitza demà, 11 de setembre, els tècnics han descobert aquest vas que situa la cova del Randero com un dels principals jaciments per al coneixement de la vida quotidiana en el IV mil·lenni a.C.

         En el projecte d’investigació, a més del MARQ, està implicat l'Ajuntament de Pedreguer, que proporciona allotjament i suport a l'equip de voluntaris formats en diferents universitats espanyoles i europees. Sánchez ha matisat que aquestes troballes impulsen la continuació dels treballs en aquest jaciment, que s'ha convertit en una referència per al coneixement del Neolític en les terres de la riba occidental del Mediterrani.

        

          

 

 

Localización | Horarios | Tarifas | Mapa web | Política de privacidad

 

SEDE ELECTRÓNICA | info@marqalicante.com | Tlf.: 965 149 000

síguenos en facebook síguenos en twitter Canal Vimeo del MARQ la tienda del MARQ reservas escolares  

Página diseñada y realizada por
CREHAZ COMUNICACIÓN Y TECNOLOGÍ