Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/clients/client3/web22/web/ver_noticia.php on line 14
MARQ - El MARQ confirma la troballa d`una relleu romà de gran valor arqueològic darrere l`escut dels Corella de Cocentaina

MARQ Alicante utiliza cookies propias y de terceros para mejorar su experiencia de navegación
y realizar tareas de analítica. Si continúa navegando, entendemos que acepta nuestra política de calidad y de cookies.

Cerrar este mensaje












noticias

 

El MARQ confirma la troballa d`una relleu romà de gran valor arqueològic darrere l`escut dels Corella de Cocentaina

Cocentaina, Arqueologia i Museu - 30 de Octubre de 2015

     

      La nova exposició “Cocentaina, Arqueologia i Museu”, que alberga el MARQ fins al pròxim 14 de febrer, ha permès posar en valor el descobriment d'una valuosa peça oculta durant anys darrere l'escut de la família dels Corella i que ha eixit a la llum gràcies a les labors de restauració de l'obra.

      El diputat de Cultura, César Augusto Asencio, va inaugurar  la mostra, que integren un total de 270 peces, en un acte on va estar també l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, el director tècnic del MARQ, Manuel Olcina, el gerent de la Fundació Caixa Murcia, Pascual Martínez, i els comissaris de la mostra, Elisa Domenech i Pere Ferrer.

    Durant la presentació, Asencio va destacar la importància del relleu romà trobat arran de la restauració de l'escut de la família dels Corella. “Aquest nou descobriment afig valor a una exposició que ens ofereix, a través d'un excepcional muntatge, una completa visió del patrimoni històric de Cocentaina”. A més, segons va puntualitzar el diputat, “ve acompanyada d'un interessant catàleg amb tota la informació, encaminat a complir amb un dels principals objectius del Govern Provincial, recuperar, conservar i divulgar el nostre llegat cultural”.

   Els tècnics del taller de restauració del museu alacantí han certificat la gran qualitat de la talla de marbre de carrara esculpida en la part posterior de la peça i la seua anàlisi ha revelat que es tracta de part d'un entaulament romà, possiblement d'un temple, decorat amb una successió de bucranis (cranis de bous) enllaçats per garlandes vegetals, una disposició habitual en els frisos romans.

      Tots els detalls apunten al fet que el primer comte de Cocentaina la va portar d'Itàlia, després de la presa de Nàpols en 1443, per a decorar el seu palau, però finalment va esculpir el seu escut en la cara contrària. La peça es va trobar en el Palau Comtal del municipi com a conseqüència de les obres de restauració de l'immoble en 1983 i des de llavors ha romàs en el Museu Municipal de la localitat.

      Altres peces clau de l'exposició són el Retaule de Santa Bàrbara, obra del segle XV que ha cedit l'Ajuntament per a l'ocasió, així com la Bíblia Sacra, el Privilegi de Concessió de Fira a Cocentaina de 1346 i la partitura original de la marxa “Paquito el chocolatero”.

   “Cocentaina, Arqueologia i Museu” és la dotzena exposició integrada en el programa de Museus Municipals en el MARQ, la marxa del qual va començar en 2004 i que aborda la història i arqueologia d'un municipi amb un gran patrimoni arqueològic repartit entre el Museu Municipal -en les dependències del Palau Comtal- i el Museu del Centre d’Estudis Contestans (CEC).

      La mostra, que ocupa les sales d'exposicions temporals “Enrique Llobregat” i “Figueras Pacheco”, està dividida en diferents àrees temàtiques en les quals s'analitza l'evolució històrica de Cocentaina des de l'Antiguitat fins a l'època Contemporània.

 

 

Localización | Horarios | Tarifas | Mapa web | Política de privacidad

 

SEDE ELECTRÓNICA | info@marqalicante.com | Tlf.: 965 149 000

síguenos en facebook síguenos en twitter Canal Vimeo del MARQ la tienda del MARQ reservas escolares  

Página diseñada y realizada por
CREHAZ COMUNICACIÓN Y TECNOLOGÍ