El MARQ acull l'exposició d'un organell pneumàtic de maneta de finals del segle XIX que, juntament amb dotze discos de metall, van donar al MARQ els germans Carmen i Luis Botella García l'any 2006. Aquesta mostra, resultat d'una rigorosa tasca de documentació, investigació i restauració, ha permès recuperar l'aspecte i el so que devia tenir a l'origen la peça.
.-INSTANT D'AHIR DURANT LA PRESENTACIÓ DE L'AMORETTE DE LA PRESIDENTA DE LA DIPUTACIÓ
AL COSTAT DE LA FAMÍLIA AMPOLLA GARCIA I LA COMISSÀRIA DE L'EXPOSICIÓ, CONSOLO ROCA DE TOGORS-.
La presidenta de la Diputació dAlacant Lluïsa Pastor va presentar aquesta mostra que, sota el títol “Amorette: un instrument musical mecànic de finals del segle XIX”, romandrà exposada al vestíbul del nostre museu. L'acte va comptar també amb la presència dels germans Botella García, del nostre director tècnic, Manuel Olcina, i de la comissària de l'exposició, la nostra companya, Consol Roca de Togores.
.- VISTA POSTERIOR DE L'AMORETTE-.
El muntatge es complementa, a més, amb un audiovisual i un catàleg monogràfic que aprofundeixen en el coneixement d'aquest instrument, des de la donació fins al descobriment del seu nom, així com a l'establiment on es va adquirir -que segons indica la placa de metall que conserva la caixa de l'instrument aquest es va vendre al basar Giner de València-, la història de els propietaris i la relació amb la música o els treballs de restauració que s'han dut a terme.
.- DISCOS DE ZINC-.
Pastor va assenyalar que es tracta d'una magnífica exposició que convida el visitant a gaudir d'un viatge suggerent en el temps i que ofereix un retrat dels gustos i costums musicals dels ciutadans de finals del segle XIX. Aquesta mostra és el resultat d'un treball important de documentació, investigació i restauració que ha permès recuperar l'aspecte i fins i tot el so original de la peça.
.-VISTA DEL MECANISME INTERN DE L'AMORETTE-.
A més, a la nostra secció d'exposicions temporals de la web del MARQ tots els nostres amics podran escoltar íntegrament i amb una perfecta fidelitat al que fos el so original de l'Amorette, la enregistrament dels dotze discos donats al museu. Aquest treball, que ha estat realitzat gràcies a la tasca del músic i compositor alacantí Luis Ivars,inclou entre els seus passatges polques com 'L'Estudiantina', cançons populars com 'El Túria' o 'La Paloma', marxes i valsos, que representen els gustos musicals d'aquella època, entre d'altres.
Per la seva banda, Carmen Botella va explicar que aquest instrument el va comprar el meu avi Arturo García Soler a València i, posteriorment, se'l va endur a casa d'Aspe, on el meu germà i jo jugàvem amb ell quan érem petits. l'Amorette, em va semblar que el millor espai perquè estigués exposat era aquí, al MARQ, un museu que per mi és extraordinari.
Aquesta iniciativa forma part del nostre programa expositiu que desenvolupem al nostre HALL d'entrada i substitueix la mostra “Prestigi i eternitat. Els aixovars funeraris de la Cova Oriental del Penyal de la Guineu”, composta per un conjunt de peces de finals de l'Edat del Coure i que ha estat al MARQ des del mes de novembre passat.