La Fundació del Museu Arqueològic de la Diputació d'Alacant ha començat una nova edició del programa 'MARQ+65' realitzat en col·laboració amb Aules de la Tercera Edat ASSAUTE. El curs presencial es desenvoluparà aquest any entre octubre de 2020 i juny de 2021 amb un grup reduït de 12 alumnes per classe per garantir les mesures de distància i seguretat imposades per les autoritats sanitàries.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “l'objectiu és convertir el MARQ en un espai de formació on donar a conèixer el nostre patrimoni i posar en valor l'experiència de la gent gran potenciant les relacions interpersonals i de convivència i fent-los partícips de la vida cultural alacantina”.
La coordinació i les classes seran impartides els divendres a partir de les 11.00 hores pels tècnics de la Unitat de Didàctica i Accessibilitat de la Fundació. El programa s'adreça a persones grans que formen part d'Aules de la Tercera Edat (ASAUTE). S'ha previst que, davant de qualsevol eventualitat que provoqués la interrupció presencial del projecte, les classes puguin continuar de manera virtual.
El curs, que ha estat presentat pel director gerent de la Fundació MARQ, José Alberto Cortés, està dividit en blocs. El mes d'octubre estarà dedicat al anàlisi de la ciència de l'arqueologia, significat i mètodes i exemples pràctics. Al novembre, les sessions se centraran en l'arqueologia per destacar la importància d'aquesta ciència. Al desembre es tractaran temes relacionats amb la història de la ciutat d'Alacant, recorrent el nucli antic i el centre tradicional. Al gener s'analitzarà el cinema a la història i al febrer les sèries històriques. El programa per als mesos de març i abril inclou sessions històriques dedicades a zones estratègiques de la província dAlacant i sobre el patrimoni dAlacant. Per acabar, al maig s'aprofundirà sobre l'exposició temporal 'Els guerrers de terracota de Xi'an. Guardians eterns del primer emperador' que està previst que arribi al MARQ al mes d'abril.
'MARQ +65' és un projecte destinat a contribuir al creixement cultural i social de la gent gran i al diàleg intergeneracional. Amb aquest programa, el museu es converteix en un espai obert on es posa en valor lexperiència de les persones grans potenciant les relacions.